Loading…

طراحی دکوراسیون مطب و کلینیک پزشکی

طراحی داخلی و دکوراسیون مطب، مراکز درمانی و فضاهای بهداشتی یکی از مهم ترین بخش ها در زمینه معماری داخلی و طراحی دکوراسیون محسوب می شود. به عنوان طراح، بارها از نزدیک شاهد دکوراسیون مطب پزشکی و فضاهای درمانی بوده ایم که هیچ یک از اصول و قوانین چیدمان ودکوراسیون داخلی در آنها اجرا نشده است. نمی توان بازسازی مطب را امری ساده و پیش پاافتاده در نظر گرفت و از آن در اماکن مختلف باکاربریهای گوناگون استفاده نکرد. مطب های پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. طبق شواهد بسیاری از موارد از قبیل قرار گرفتن صحیح مبلمان، میز منشی و دیزاین بخش پذیرش مطب، مسیر عبور و مرور و جزییاتی از این دست که هزینه ای هم دربر نداشته توجه نشده، چه برسد به اینکه طراحی و دکوراسیون خاصی هم اجرا شده باشد.

طراحی مطب
طراحی دکوراسیون مطب پزشکی با معماریال

از نظر تیم طراحی و دکوراسیون معماریال، عوامل بسیاری در زمینه طراحی و دکوراسیون مطب اثرگذار هستند. که بایستی مورد توجه قرار گیرند و البته که طراحی و دکوراسیون مطب صرفا نبایستی برای خوشایند بیماران و مراجعان و با هزینه های زیاد انجام شود. بلکه یک دکوراسیون صحیح و اصولی عملکردها و کارایی افراد را در محیط درمانی افزایش می دهد. و در نهایت منجر به رضایت دوسویه، هم برای پزشکان و کادر درمانی و هم مراجعان می شود.

شما پزشکان عزیز و علاقه مندان به طراحی داخلی مطب میتوانید از ابتدا، مشاوران و متخصصان معماریال را برای داشتن یک دکوراسیون شیک و زیبا، در کنار خود داشته باشید.

تماس با مشاور تخصصی طراحی مطب

همچنین در ادامه این مقاله به برخی از مهم ترین نکات در طراحی و دکوراسیون مطب میپردازیم. با ما همراه باشید.

اصول طراحی دکوراسیون مطب پزشکی

مهم ترین اصول در طراحی و دکوراسیون مطب و کلینیک بایستی مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:

  • انتخاب رنگ مناسب در دکوراسیون مطب
  • توجه به چیدمان وسایل و تجهیزات در دکوراسیون مطب
  • توجه به نوع پوشش کف در دکوراسیون مطب
  • نورپردازی هوشمندانه در دکوراسیون مطب
  • توجه به دکوراسیون اتاق انتظار و بخش پذیرش
  • توجه به طراحی و دکوراسیون اتاق پزشک

 

انتخاب رنگ مناسب در دکوراسیون داخلی فضای درمانی

 

رنگ مطب
انتخاب رنگ مناسب در دکوراسیون مطب و کلینیک

یکی از عواملی که در تاثیر گذاری رنگ ها بسیار مورد اهمیت می باشد نوع مطب است. قطعا تم رنگی دکوراسیون مطب زیبایی با دکوراسیون مطب اطفال تفاوت چشمگیری دارد که در هنگام انتخاب رنگ به آن توجه باید کرد. علاوه بر رنگ محیط نحوه طراحی دکوراسیون سالن انتظار مطب به دلیل اینکه ارباب رجوع دقایقی را باید در این سالن منتظر باشند از بخش های پر اهمیت در طراحی دکوراسیون مطب است.

توجه به رنگ نورها، بکار گیری آن در نواحی مناسب سالن و تنطیم میزان شدت نور در قسمت نور پردازی عواملی هستند که باید رعایت شود. بکار گیری رنگ مناسب، نصب پوستر های مرتبط و یا بهره گیری از انواع پتینه در ناحیه طراحی دکوراسیون دیوارهای سالن انتظار علاوه بر زیباسازی طراحی دکوراسیون مطب، از خستگی مراجعه کنندگان نیز جلوگیری می کند.

رنگ مطب
انتخاب رنگ مناسب در دکوراسیون مطب

منبع: وبسایت پویانو 

توجه به چیدمان وسایل و تجهیزات در دکوراسیون مطب

در طراحی دکوراسیون فضاهای درمانی، فضای انتظار بایستی به نحوی چیدمان شود که مراجعان و بیماران احساس راحتی و آرامش داشته باشند. این سبک چیدمان ممکن است در کاربری های گوناگون تا حدودی متفاوت باشد.

به عنوان یک مثال ساده، در مطب پزشکان پوست و زیبایی، زنان و زایمان و اطفال غالبا بیماران برای اطلاع از سوابق پزشک یا در اختیار گذاشتن تجربیات درمانی عادت به صحبت و گفت و گو با یکدیگر داشته. و این موضوع نه تنها زمان انتظار را برای آنان قابل تحمل می کند، بلکه غالبا موجی از صمیمیت و مهربانی در میان آنان جاری می کند.

دکوراسیون مطب پزشک با آثار هنری زیبا، عکس‌ها، استفاده از رنگ‌های خنثی و آرامش‌بخش و مبلمان‌های راحت، می‌تواند به بیماران کمک کند. تا در حالت آرامش قرار بگیرند. اشیاء و وسایل جالب و لذت‌بخش، مانند آکواریوم و گیاهان نیز می‌توانند تسکین‌دهنده و آرامش‌بخش باشند و ذهن بیماران را از درد منحرف کنند.

طراحی چیدمان
معماری داخلی مطب

توجه به نوع پوشش کف در دکوراسیون مطب

استفاده از کف پوش هایی با رنگ روشن افزون بر اینکه آلودگی را به سرعت نشان میدهد با از بین بردن آلودگی مراجعه کنندگان پاکیزکی را به صورت آشکار مشاهده می کنند. بهداشتی بودن کفپوش از مهم ترین نکات طراحی دکوراسیون مطب است. برای کفپوش بهتر است از متریالی استفاده کنید که قابل شست و شو باشد و به دفعات زیاد بتوان آن را ضد عفونی کرد.

کفپوش های مطب رنگ آمیزی دیوارها باید به شکلی باشد که کمی فضا را تلطیف کند. شادابی و تحرک به فضا ببخشد و ارامش بخش باشد. این موضوع در مطب های زنان و زایمان،کودکان و دکوراسیون مطب روانشناسی از اهمیت برخوردار است. سعی کنید در طراحی داخلی مطب از کف پوش های رنگ روشن استفاده کنید. کف پوش یک فضا می تواند به اندازه دیوار های آن در جلوه اولیه آن محیط اثرگذار باشد.

کفسازی مطب
توجه به چیدمان صندلی در دکوراسیون مطب

توجه به چیدمان صندلی در طراحی داخلی مطب

سعی کنید برای فضای انتظار از مبلمان راحت استفاده کنید. فضای انتظار برای بیماران دلهره آور ست؛مبلمان راحت میتواند بخشی از این دلهره را کاهش دهد. با توجه به کاربری و متراژ مطب تعداد منطقی مبلمان در نظر بگیرید.تراکم یا در مقابل پراکندگی بیش از حد صندلی ها انسجام فضا را مختل میکند.

دکوراسیون اتاق انتظار باید به شکلی باشد که بیماری که مدتی در آن محل قرار دارد و منتظر ویزیت پزشک است کمترین تنش و آلودگی صوتی را داشته باشید.

البته جادوی رنگ در دکوراسیون بخصوص فضاهای درمانی را نباید نادیده گرفت رنگ های سرد مثل خانواده رنگ های آبی و سبز فضایی آرامش بخش را ایجاد خواهد کرد.

طراحی مطب
طراحی دکوراسیون مطب
  • نورپردازی هوشمندانه در دکوراسیون و معماری داخلی مطب

نورپردازی مناسب در دکوراسیون مطب و کلینیک بسیار مهم بوده. و نورپردازی باید به گونه ای باشد که تابش نور بر سطح دیوار های فضا پخش شود. یک فضای تاریک آن هم در محیط درمانی می تواند از نظر روانی تاثیر منفی بر مخاطب و مراجع بگذارد. هنگام طراحی مطب دکتر می توانید از تابلو های گوناگون استفاده کنید تا از یک نواخت شدن فضا جلوگیری شود.

نورپردازی مطب
نورپردازی مناسب از اصول مهم در دکوراسیون مطب و کلینیک
  • توجه به دکوراسیون اتاق انتظار و بخش پذیرش

در طراحی داخلی مطب بیماران مطب باید به جای فکر کردن به استرس و درد خود، در ساعاتی که در اتاق انتظار حضور دارند، از اینترنت استفاده کنند. و به انواع بازی‌های مورد علاقه کامپیوتری خود مشغول شوند. مطب یا درمانگاه مکانی است که شما بخش مهمی ‌از روز خود را در آن می‌گذرانید. بنابراین طراحی داخلی و چیدن وسایل درون این فضا، همچنین رنگ‌هایی که برای وسایل و دیوارها استفاده می‌شود و نورهایی که در نورپردازی محیط استفاده می‌کنید در ایجاد روحیه‌ای شاد برای خودتان و بیمارانتان مؤثر است.

پیش از آنکه بر روی این پروژه آغاز به کار کنید، بسیار مهم و حیاتی است که درک روشنی از نوع خدمات پزشکی که قرار است ارائه شود، داشته باشید. به طور ایده‌آل، دکوراسیون باید انواع آمار جمعیتی بیماران را منعکس کند؛ برای مثال، طراحی داخلی مطب پزشک اطفال باید دارای اسباب‌بازی‌های بادوام و امن، تلفن‌های همراه جالب برای بازی، جداول فعالیت ذهنی، نقاشی‌های دیواری رنگارنگ، یک مجموعه تلویزیونی با فیلم‌های کارتونی و موارد دیگری که اطفال را سرگرم می‌کند باشد. شخصی که دکوراسیون اتاق انتظار پزشک اطفال را طراحی می‌کند، خوب است نوعی پارتیشن‌بندی برای ایجاد یک فضای خصوصی برای مادران شیرده را نیز در نظر داشته باشد.

دکور میز منشی مطب
توجه به دکوراسیون بخش پذیرش

در انتخاب مبلمان برای دکوراسیون اتاق انتظار هم باید هوشمندی به خرج داد. از آنجا که اتاق انتظار یکی از استرس زا ترین مکان‌ها برای بیمار است، انتخاب مبلمان راحت و کاربردی، می‌تواند از گزینه‌های خوب طراحی داخلی مطب به شما رود.

 یک ایده جالب دیگر برای تزیین و دکوراسیون مطب پزشک یا اتاق انتظار، انتخاب آثار هنری یا چیدمانی است که انعکاسی از علایق، سرگرمی‌ها و روحیات پزشک باشد. لمس احساسات خصوصی و شخصی پزشک می‌تواند یک جایگاه منحصربه‌فرد برای پزشک در ذهن بیماران ایجاد کند.

برای تسکین درد بیماران، استفاده از تزئینات طبیعی مانند: گل، آکواریوم ماهی ها، درختچه‌ها یا گلخانه‌های طبیعی در مطب پیشنهاد می‌شود. همچنین می‌توانید برای افزایش آرامش بیماران، موسیقی ملایمی در اتاق انتظار پخش کنید. البته توجه به میزان صدای موسیقی و موقعیت بیماران مهم است.

طراحی سالن انتظار
توجه به دکوراسیون اتاق انتظار و بخش پذیرش
  • توجه به طراحی و دکوراسیون اتاق پزشک

اگر به چیدمان اتاق های درمان در مطب پزشکان مختلف دقت کرده باشید می دانید که مبلمان و سبک قرار دادن آن ها در این اتاق، علاوه بر نوع بیماران مراجعه کننده، به شخصیت، سلیقه و شیوه کار اختصاصی هر یک از پزشکان نیز باز می گردد. اینکه بیمار در چه فاصله ای از پزشک مستقر شود، صندلی میهمان یا همراه در کدام بخش از اتاق قرار بگیرد. و لوازم مورد نیاز معاینه و درمان به چه ترتیبی در دسترس وی باشند، شکل دهنده طراحی دکوراسیون اتاق پزشک خواهد بود.

یک فضای بزرگ با نور پردازی دقیق و تهویه مناسب طراحی و اجرا کنید. در طراحی اتاق دکتر به کاربری مطب توجه ویژه ای داشته باشید. شاید نیاز به یک نمایشگر بزرگ برای نمایش آزمایش ها به بیمار داشته باشید. اگر یک مطب دندانپزشکی را طراحی میکنید به دسترسی های مختلف پزشک توجه کنید. اگر مطبتان برای کودکان طراحی میشود به امنیت فضا توجه ویژه ای کنید.

طراحی اتاق دکتر باید به گونه ای باشد که بیمار در زمان مراجعه احساس امنیت داشته باشد و هیچ گونه دید مستقیم به این فضا نباشد به غیر از دید باید به صدا هم فکر کرد که متاسفانه این موضوع در بسیاری از مطب ها رعایت نمی شود و بیمار در زمان مراجعه احساس می کند که دیگران صدای او را می شنوند.

دکوراسیون اتاق پزشک
نمونه طراحی دکوراسیون اتاق پزشک

بیماران معمولاً مدتی را در اتاق ملاقات یا روی یونیت دندان‌پزشکی در مطب سپری می‌کنند. بنابراین طراحی محیطی راحت و تمیز می‌تواند در ارزیابی آن‌ها درباره خدماتی که در مطب شما دریافت می‌کنند، مؤثر باشد. به ویژه در این روزها که رقابت بین مطب‌ها و کلینیک‌های دندان‌پزشکی شدید است. بدون شک بیماران مکانی را برای درمان مشکلات جسمی خود برمی‌گزینند که در آن راحت‌تر بوده و احساس آرامش بیشتری کنند. علاوه بر این، طراحی محیط داخلی مطبتان با توجه به شرایط روحی خودتان، در حفظ روحیه شاد شما مؤثر خواهد بود و از خستگی و کسالت کار طولانی در یک محیط بسته می‌کاهد.

دیزاین اتاق پزشک
توجه به طراحی و دکوراسیون اتاق پزشک